Schoolreisjes met de bus - Opeengrotepaddenstoel.nl

Schoolreisje met de bus

Het is zover!

Ik heb er vannacht gewoon slecht van geslapen en ik weet ik dat de komende nacht ook zal doen als alles weer achter de rug is. Als leerkracht heb ik samen met een collega alles geregeld voor de schoolreis, dus ik voel me erg verantwoordelijk voor een goed verloop van deze dag.

Het kiezen van een bestemming:

Omdat de Efteling een nogal dure bestemming is en ook behoorlijk ver bij onze school vandaan ligt, heeft het nooit onze eerste keus, maar dit jaar is een lustrumjaar en de school heeft diep in de buidel getast om toch naar de Efteling te gaan, met de hele school. Ja, een hele afstand, maar wij, en zo bleek al snel, de chauffeur ook, waren goed voorbereid op eventuele wagenzieke kinderen.

Het kiezen van een busmaatschappij:

Uiteraard speelt het prijskaartje hierbij een grote rol, maar wat voor mij, als organisator, ook heel belangrijk is, is het contact met de medewerkers van een busmaatschappij. Een vlot iemand aan de telefoon die meedenkt en alles weet van veiligheidsmaatregelen en grootte van de bussen is wel zo fijn. Vorig jaar waren we met een busmaatschappij in zee gegaan, die op de dag van de schoolreis met bussen aankwam die veel kleiner waren dan de bussen die we geregeld hadden. Nu lijkt dat misschien niet erg, maar wij maken altijd een planning van welke kinderen in welke Efteling bus en dat aantal klopte toen niet meer. Je wilt niet weten hoe klungelig dat staat tegenover de ouders en je collega’s.

De busreis:

Alles klopt dit jaar: het aantal bussen en de grootte ervan, gezellige buschauffeurs die begrijpen dat de kinderen een dagje uit gaan en plezier willen, dus aan met die muziek! Maar ook een stevige chauffeur die op zijn strepen staat qua veiligheid in de bus, dus lopen wordt absoluut niet toegestaan.

De bussen waren op tijd en de chauffeurs waren op de hoogte van de afspraken. Fijn! Zo kan het dus ook! Was ik even blij dat we als voorbereidingscommissie een kleinigheidje voor de chauffeurs hadden gekocht. Dit hadden deze mensen echt verdiend. Een visitekaartje voor Zwaluw reizen deze chauffeurs.

De Efteling:

We hadden een perfecte dag, niet te druk en geen ongelukken. Mijn nachtmerrie van de nacht na de schoolreis kwam niet uit: alle kinderen kwamen heelhuids weer thuis en waren vol van de mooie dag! En uiteraard gingen we vlak voor thuiskomst allemaal op de grond, zodat het leek dat de chauffeur alleen naar school terug was gereden. Wat een verrassing voor de ouders toen bleek dat er toch kinderen in de bus zaten!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *