Wat is Bisfenol-A (BPA)?

BPA oftewel Bisfenol-A  is irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Herhaald of langdurig contact kan de huid gevoelig maken. Bisfenol A is een zwak oestrogeen, dat dit wil zeggen dat het het menselijk hormoonstelsel kan beïnvloeden. Blootstelling aan BPA en verminderde vruchtbaarheid en voortplanting is op dit moment het onderwerp van een groot aantal wetenschappelijke studies en discussies.

Hoe schadelijk zijn weekmakers?

Weekmakers (phthalaten) worden gebruikt om PVC-producten buigzamer te maken. Ze komen veel voor in baby- en kinderspeelgoed, speentjes, bijtringen en ga zo maar door. Uit onderzoek blijkt dat blootstelling aan weekmakers veel schadelijke gevolgen kan hebben voor het menselijk lichaam o.a. lever- en nierafwijkingen en afwijkingen in de hormoonhuishouding met alle gevolgen van dien.

Waarom biologisch katoen?

Biologisch katoen houdt in dat er tijdens de productie methoden worden gebruikt die ecologisch, economisch en sociaal duurzaam zijn. De huidige standaard voor biologisch katoen verbiedt het gebruik van synthetische pesticiden en bemesting, antibiotica, kunstmatige ingrediënten, genetische aanpassingen en bestraling. Al deze chemische stoffen die wel in 'gewoon' katoen zitten verwerkt kunnen leiden tot allergische reacties en eczeem. Het meest belastende is de formaldehyde waarin 'gewoon' katoen na de oogst in wordt getransporteerd, studies hebben aangetoond dat deze stof zeer kankerverwekkend is. Reden genoeg om uw kinderen biologisch katoenen kleding te laten dragen.

Wat is er mis met Chroom in babyslofjes?

Tijdens het looien van leer wordt het onschadelijke Chroom 3 gebruikt. Maar als er niet goed wordt omgegaan met Chroom 3 ontstaat er Chroom 6, deze is in kleine hoeveelheden al zeer giftig! Chroom 6 kan eczeem veroorzaken maar nog erger het kan de ademhalingsorganen beschadigen en zelfs kanker veroorzaken. Helaas komt dit schadelijke Chroom nog in heel veel leer voor dus ook in babyslofjes. Geen fijn idee op het tere babyhuidje en veel kindjes sabbelen ook nog eens graag op hun voetjes. Kies daarom voor plantaardig gelooid leer.