Gezonde traktaties - Opeengrotepaddestoel

Creatieve en leuke traktaties voor kinderfeestjes

Wie houdt er nou niet van traktaties? Ik in ieder geval wel en jij of je kind waarschijnlijk ook. (anders was je niet op deze blog beland) Het is bijna zover: je kind is bijna jarig. Maar wat is een leuke traktatie voor je dreumes? Het moet wel iets zijn, waar zijn vriendjes en vriendinnetjes van onder de indruk zijn. Niet getreurd, want ik heb als ouder hetzelfde probleem. Dat is ook de reden waarom ik deze blog geschreven heb. Ik zou zeggen, lees lekker door en laat je inspireren door de leuke en creatieve traktaties die langskomen in deze blog.

Creatief en lekker gezond

Trakteren op een lekkere en gezonde manier, is natuurlijk de ideale combinatie. Hierom heb ik een aantal gezonde traktaties die jouw kind(eren) geweldig zullen vinden. Voor ons als ouder is het leuk en relatief simpel, al spreek ik natuurlijk voor mezelf, maar ik zou het zeker een kans geven om eens lekker creatief de keuken in te duiken.

Tsjoek, tsjoek, daar komt de trein

Instappen allemaal! Deze traktatie is eenvoudig te maken en je kunt met verschillende soorten rauwkost alle kant op. Komkommer kan gebruikt worden om de basis van de trein te maken, vervolgens gebruik je satéprikkers en stukjes wortel voor het onderstel van de trein. Wees vooral zelf creatief, want je kunt natuurlijk kiezen voor een goederentrein met radijsjes en tomaatjes, maar je kunt ook kiezen voor passagiers gemaakt van wortel satéprikkers, komkommer en tomaten bijvoorbeeld. Verras vooral jezelf en je kind(eren).

‘Tiener mutant ninja appel schilpadden?’

He, wat zeg jij nou? Haha, ja je leest het goed. Deze appeltjes bestrijden de misdaad. Deze appeltjes zien er zo leuk uit en ze zijn echt heel simpel om te maken. Je pakt een rood, blauw, paars en oranje lint. Hierop plak je of teken je de oogjes, als finishing touch kun je met een viltstift een mondje maken en klaar is onze schildpad.

Blub de mandarijnvis

Deze oranje vriend heb je in een mum van tijd in elkaar gezet. Vinnen kun je maken van oranje papier en de ogen kun je maken van wit papier, maar dit is helemaal aan jou. Plak ze aan de sinaasappel en dan ben je bijna klaar. Het mondje maak je met een viltstift en Blub de vis zwemt zo de traktatiemand in.

De tropische ijshoorn

Het zomerse gevoel straalt gewoon af van deze traktatie. Net zoals bovenstaande traktaties eenvoudig te maken. Je hebt een ijshoorntje nodig en voor de rest, lekker tropisch fruit, een vorkje erbij en de kinders kunnen lekker smullen.

Meneer schaapwafel

Deze traktatie is leuk, lekker en natuurlijk creatief. De (rijst) wafel is de basis. Rondom deze wafel maak je het schaap af. Gebruik geel en wit papier. Hierin heb je zeker nog een eigen keuze, want niks is leuker dan een schaap te maken in verschillende kleuren.

Beste moeders en vaders, bedankt voor het lezen van onze blog. Heb jij nog lekkere, leuke en creatieve ideeën? Deel ze dan met ons in de reacties. Mocht je vragen, opmerkingen hebben of iets anders met ons willen delen, laat het ons dan weten door middel van een reactie of een mailtje, want ouders staan ook voor elkaar klaar, toch? Zeker als het gaat om lekkere traktaties.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *