4 tips voor het zoeken van voetbalschoenen voor jouw kind - Opeengrotepaddestoel.nl

4 tips voor het zoeken van voetbalschoenen voor jouw kind

Je kind is net begonnen aan het nieuwe seizoen, dan wil je wel dat jouw kind de beschikking heeft  over de juiste voetbalschoenen. Het spelplezier begint daarom vaak met de juiste schoeisel. Het blijft een lastig verhaal, want kinderen kijken vooral naar de kleur en of wat hun favoriete speler draagt. In deze blog leggen we in 4 tips uit, hoe je de juist voetbalschoen keuze maakt. Met deze tips kan het kopen van voetbalschoenen voor je kind niet meer fout gaan!

1. Let op de pasvorm

Allereerst maak je samen met je kind een selectie van voetbalschoenen. Hierin kan de kleur voor het kind meegenomen worden en het budget voor de ouders. Je hebt tegenwoordig heel veel verschillende soorten voetbalschoenen. Zo kan het zijn dat maat 34 van Nike groter uitvalt dan maat 34 van Puma. Dat is exact de reden waarom je jouw kind de schoen eerst laat passen. Wat ik persoonlijk altijd doe, is het vragen van advies aan de verkoper. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in het vinden van het juist pasformaat. Ze helpen jouw kind met het passen van de voetbalschoen. De schoen moet goed aansluiten bij de voeten van het kind, want als dit niet het geval is kunnen er blessures en of blaren ontstaan en dat willen we natuurlijk voorkomen.

2. Vergeet je voetbalsokken niet

Een veelvoorkomende vergissing is dat je vergeet om de voetbalsokken van je kind mee te nemen. In plaats van de normale sokken. (ik heb zelf deze vergissing ook gemaakt) Voetbalsokken zijn over het algemeen dikker dan casual sokken, hierdoor kan het best zijn dat de voetbalschoenen met casual sokken prima zitten, maar met voetbalsokken erg strak zitten. Tip nummer twee is daarom heel logisch. VERGEET JE VOETBALSOKKEN NIET.

3. Zo wat ben jij gegroeid zeg

Je heb het waarschijnlijk best vaak langs horen komen of je gaat het nog vaak horen, dat bekende de volgende zin tegen jouw zoon of dochter uitspreken: ‘’wat ben je gegroeid zeg.‘’ Ja, kinderen groeien hard, af en toe zelfs zo hard dat het niet bij te houden is qua kleding en schoenen. Hierdoor zal je net als ik regelmatig kledij en schoenen kopen op de groei. Echter met voetbalschoenen raad ik dit echt af. Teveel speling zorgt vaak voor het ontstaan van voetblessures en of blaren. Voetbalschoenen moeten namelijk voor stabiliteit zorgen en dat kan alleen bij een goede pasvorm.

4. De ondergrond maakt het verschil

Er wordt tegenwoordig op elke denkbare ondergrond gevoetbald. Neem deze ondergronden daarom goed mee in het aankoopproces van de voetbalschoen:

  • Normaal gras
  • Kunstgras
  • Zaal

Zaalschoenen hebben vaak geen noppen, omdat zaalvoetbal op een vlakke ondergrond gespeeld wordt, hierdoor is het makkelijker voor je kind om zijn grip te vinden dan op een grasveld. Op een grasveld kan het soms moeilijk zijn, om je grip te vinden. Hierdoor heb je verschillende soorten noppen die jouw kind helpen om grip te krijgen in de wedstrijd en of training. Belangrijk hierin is dat je even uitlegt aan de verkoper op welke ondergrond je speelt, hij weet gelijk welke schoen daarvoor geschikt is. Het online kopen van voetbalschoenen gebeurt ook regelmatig. Tegenwoordig heeft bijna elke webshop wel een chat, waarin je vragen kunt stellen. Bij vragen, maak dan zeker gebruik van deze chat.

Beste moeders en vaders, ik hoop dat het vinden van de juiste voetbalschoen geen problemen meer oplevert. Bedankt voor het lezen van onze blog. Mocht je vragen, opmerkingen of iets anders met ons willen delen, laat het ons weten door middel van een reactie of een mailtje, want samen maken we er een topseizoen van, toch?

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *