Creatieve en leuke cadeautjes

5 Creatieve en leuke babycadeautjes

Je kent het wel een nieuw familielid erbij. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en meteen ook een speciaal moment, maar wat is nu echt een leuk en creatief cadeau? Een leuk cadeautje is een hele uitdaging, want uit onderzoek blijkt namelijk dat driekwart van de ouders niet blij is met de kraamcadeautjes die ze ontvingen. Tijdens deze blog geven we je een paar handige tips zodat je een origineel cadeau geeft in plaats van een knuffel of rompertje.

1.      Leg het moment vast

De komst van een baby’tje is één van de mooiste momenten van je leven. Dit moment wil je natuurlijk voor altijd vastleggen. De dagen na een bevalling zijn altijd erg stressvol en vermoeiend. Hierdoor krijgen nieuwe ouders niet altijd alle (mooie) momenten bewust mee. Het is daarom erg leuk om deze momenten op een creatieve manier vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld door de volgende mogelijkheden:

  • een newborn fotoshoot
  • fotoboek
  • gipsafdruk van baby of zwangere buik
  • poster van baby met afmetingen en geboortedatum.

2.      Het geluk verspreiden

De geboorte zelf is natuurlijk al een prachtig moment op zich. Echter heb je als ouder van een pasgeboren baby nog veel meer bijzondere momenten. Dit kan bijvoorbeeld zijn eerste lachje zijn of het eerste keer doorslapen tijdens een welverdiende nachtrust. Al deze momenten zijn mijlpalen in het opgroeien van een baby. Niks is natuurlijk leuker om stil te staan bij dit soort momenten. Dit kan door middel van een geboorte box. Deze box is persoonlijk samengesteld met cadeautjes die pas opengemaakt mogen worden tijdens deze mijlpalen. Hierdoor verspreid je het geluk dat je cadeau brengt.

3.      Al het goede komt in tweeën

Tijdens de geboorte gaat natuurlijk alle aandacht naar de baby. Echter kan de moeder soms ook een steuntje in de rug gebruiken. Het is daarom een goed idee om bij je babycadeautje de moeder te betrekken. Dit kan door bijvoorbeeld bij elkaar passende kleding te geven. Hierdoor matchen de moeder en baby. Dat is natuurlijk een superleuk gezicht.

4.      Sla het op

Het leven kan soms best wel hectisch zijn als ouder van een pasgeboren baby. Het opslaan van de speeltjes en benodigdheden is daarom erg belangrijk. Een leuk functioneel cadeau is dan ook het gepersonaliseerde kraambox. Deze kraambox bevat een foto van het pasgeboren kind met hierbij de datum en afmetingen.

5.      Geef een cadeau met een functie

Het krijgen van cadeautjes is natuurlijk altijd leuk alleen aan sommige cadeautjes heb je gewoon weinig. Het is daarom belangrijk om een cadeau te geven die een functie heeft tijdens de eerste maanden van het ouderschap. Hierbij een paar mooie voorbeelden van cadeautjes met een functie:

  • koffertje, leuk om je cadeautjes in te geven en nog eens hartstikke handig bij een bezoekje aan familie of kennissen.
  • letterbak met cadeautjes. Het opbergen van alle kleine kleertjes is natuurlijk een hele opgave. Het is daarom erg handig voor de ouder om deze op te slaan in een letterbak.
  • Tula draagzak, leuk een kindje maar de kleine heel de dag dragen is soms vermoeiend. De draagzak is daarom een leuke en functionele oplossing hiervoor.
  • nachtlampje, niks is zo fijn als een goed slapende baby. Een nachtlampje geeft je baby en jezelf de nachtrust die jullie verdienen.

Zelf nog een leuk kraamcadeau gezien en wil je deze delen met ons? Plaats een reactie ! Wil je meer tips over actuele punten van het ouderschap? Lees dan onze blogs en wees voorbereid op alle uitdagingen die het ouderschap met zich meebrengen. Ouders helpen elkaar, toch?

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *