Een kind vermaken met een tablet is wellicht een uitkomst die voor vele ouders meer dan welkom is. De keerzijde hiervan is dat een kind verknocht raakt aan de tablet en niks anders wil. Hoe kan je hiermee omgaan en hoe zorg je dat het kind niet alleen spellen speelt maar ook educatieve apps opstart? Wellicht kan Kurio hier uitkomst in bieden.
Cool voor kinderen, vertrouwd voor ouders
Kinderen kunnen hun energie, aandacht een fantasie kwijt in het gebruik van een kindvriendelijke tablet. Bij het gebruik van zo’n dergelijke tablet kunnen de ouders erop vertrouwen dat het kind het juiste doet. Geen directe internetverbinding waarmee het kind de wijde wereld op kan waar vele valkuilen zijn.
Tijdslimiet
Sommige tablets. bijvoorbeeld die van Kurio, hebben een tijdslimiet. Na het verstrijken van dit limiet zal de tablet uitgaan en weet het kind dat klaar is. Dit is extra handig voor de ouders dat zij niet de discussie met het kind hoeven te voeren en moet wijzen op het feit dat de tijd verstreken is. Ook krijgt het kind verantwoording mee dat zij het zelf kunnen regelen aangezien de tablet vanzelf uitgaat.
Educatieve apps
Er zijn tal van educatieve apps die op de tablet van Kurio gezet kunnen worden. Hierbij kan gedacht worden aan apps voor taal en rekenen. Daarnaast kunnen de ouders bepalen welke apps wel en welke apps niet gedownload kunnen worden. Dit om extra zekerheid in te bouwen dat het kind enkel veilige dingen doet met het tablet.
Knoeiproef
Een extra voordeel van de tablet van Kurio is dat deze knoeiproef zijn. Kinderen zijn speels en doen dingen die horen bij kind zijn. Het kan daardoor voorkomen dat er een ongelukje gebeurd, een ongelukje zit uiteraard in een klein hoekje. De tablet heeft verschillende stoothoezen waarmee de tablet tegen een klein stootje kan. Daarnaast kan de tablet water verdragen die er overheen valt. Echter is deze niet waterdicht, dus meenemen in bad zal niet het meest verstandige zijn.
Geef een reactie