Welk speelgoed hoort bij welke leeftijd? Opeengrotepaddestoel.nl

Welk speelgoed hoort bij welke leeftijd?

Het is weer december de tijd van het jaar voor cadeautjes. Sinterklaas en Kerst zijn natuurlijk superleuk om te vieren maar het blijft elk jaar weer een gedoe om gepaste cadeautjes te vinden. In deze blog nemen we je mee door verschillende leeftijdscategorieën en welke cadeaus hierbij passen.

Een cadeautje voor de kleine (0-2)

Het is natuurlijk super spannend kerst en Sinterklaas vieren maar op de leeftijd van 0 tot 2 jaar krijgen ze er nog weinig van mee. Veel cadeaus maar niet weten waarom is natuurlijk super ingewikkeld. Hou de cadeautjes daarom simpel en niet te ingewikkeld. Een leuke knuffel of een educatief lichtgevend speeltje is voldoende. Hierdoor blijf je de zintuigen van het kind prikkelen en leert die te wennen aan alle waanzin die de maand december met zich meebrengt.

Wat worden ze toch snel groot (2-6)

Sinterklaas en de kerstman zijn inmiddels een hele belevenis en ze kunnen dan ook niet wachten tot het zover is. Veel kinderen in deze leeftijdscategorie zijn helemaal gek van Sinterklaas en de kerstman.  Geschikte cadeaus zijn vooral cadeaus waarmee het kind lekker z’n gang kan gaan en zelf kan experimenteren met de mogelijkheden die het speelgoed hen geeft.  Van 2-4 jaar is simpel speelgoed een prima keuze.  Vanaf 4 jaar is Lego of Playmobile nog steeds een echte aanrader. Het is uitdagend om in mekaar te zetten en de gelukkige kan er zelf hele leuke dingen mee maken. Hierdoor wordt de fantasie van je kind optimaal gebruikt.

Stuur ze naar buiten (6-10)

Je ziet het steeds meer. Kinderen die hele dagen binnen zitten en uren naar een beeldscherm kijken. Probeer ze te activeren door het geven van speelgoed wat vooral buiten tot z’n recht komt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan stoepkrijt, springtouw maar ook NERF-speelgoed. Hierbij kunnen ze op een leuke manier buitenspelen met bijvoorbeeld schoolvriendjes en vriendinnetjes.

Luister naar ze (10-16)

Je hoeft natuurlijk niet precies te geven wat ze willen maar het is wel verstandig om te luisteren naar wat ‘hip’ is. Vaak is het een onzekere periode waar kinderen/ pubers in leven en zijn ze erg kwetsbaar voor populaire cadeaus. Het is daarom slim om af en toe te pijlen naar wat hip is in de klas zodat je cadeau ook goed valt bij vrienden van de gelukkige.

Het blijf natuurlijk super lastig om een perfect cadeau te vinden voor elke leeftijd. Voor meer info over het zo goed mogelijk begeleiden van je kind tijdens het opgroeien lees je in onze blogs.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *