gietvloer kinderkamer

Is een gietvloer in de baby- of kinderkamer verstandig?

Gietvloeren zijn momenteel één van de meest populaire vloeren. De klassieke houten vloer zal altijd populair blijven, maar de gietvloer is bezig aan een inhaalslag. Een gietvloer kan dan ook in iedere ruimte in huis gelegd worden, zelfs in natte ruimtes, zoals de badkamer. Ben je op zoek naar een vloer voor je babykamer of kinderkamer? Dan is het mogelijk om te kiezen voor een gietvloer. Maar wat zijn de specifieke voordelen van een gietvloer in een baby- of kinderkamer?

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een verzamelnaam voor een vloerbedekking dat één belangrijk kenmerk heeft: de vloer wordt gegoten. Het voordeel hiervan is dat de vloer geheel naadloos kan worden gelegd. Er zullen geen naden in de vloer zitten, waar vuil in kan ophopen of waardoor vocht door de naden naar de ondervloer kan lopen. In de meeste gevallen zal een gietvloer bestaan uit beton of cement, maar met enkele toevoegingen ontstaan er ook andere bijzondere gietvloeren.

De meest bekende gietvloeren zijn de epoxy gietvloer en de PU (Polyurethaan) gietvloer. Een Epoxy gietvloer is zeer hard en ontzettend goed beschermd tegen allerlei vloeistoffen, ook chemische middelen en zuren. Dit is een vloer die vooral gebruikt wordt in industriële omgevingen. Voor thuisgebruik wordt vaak gekozen voor een PU gietvloer. Door toevoeging van de kunststof Polyurethaan wordt de gietvloer licht veerkrachtig en voelt warm aan.

Ideaal voor de baby- of kinderkamer vanwege het onderhoud

Het schoonmaken van vooral een kinderkamer kan een behoorlijke klus zijn. Kinderen gebruiken de kinderkamer ook om te spelen. Als je tapijt hebt, dan is het lastig om vuil en stof hier uit te krijgen. Een gietvloer is altijd glad en daarom zeer gemakkelijk te onderhouden. Groot onderhoud, zoals met een houten vloer is helemaal niet nodig. De dagelijkse schoonmaak kan gewoon uitgevoerd worden, door de gietvloer te stofzuigen en te dweilen. Meer is er niet nodig om de vloer goed schoon te krijgen.

Hygiënischer

Er zijn kinderen die last hebben van allergieën. Juist dan is het heel belangrijk om te kiezen voor de juiste vloer. Een gietvloer is de meest hygiënische vloer die je kunt kiezen. De vloer heeft geen naden, dus stof kan zich hier niet in nestelen en plukken stof kan gewoon van de vloer worden opgeraapt of worden opgezogen met de stofzuiger. Kinderen met een allergie kunnen daarom veel baat hebben bij een gietvloer op hun kamer.

De ideale vloer om op te spelen

De vloer in de kinderkamer is voor kinderen één grote speelruimte. De vloer in een kinderkamer wordt dan ook zeer intensief gebruikt. Een gietvloer is een heel gunstige vloer om op te spelen, zonder dat het slijt. Omdat er kunststof aan het cement is toegevoegd, zal de vloer nooit koud aanvoelen en kunnen kinderen comfortabel spelen. Mocht er drinken op de vloer gemorst worden, dan is dit geen enkel probleem en is het vocht gemakkelijk weg te halen. Daarnaast heeft een gietvloer ook geluiddempende eigenschappen. Mocht er heel druk gespeeld worden, dan zul je hier op de benedenverdieping nauwelijks last van hebben.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *